De jungle in met Google Maps

Heb je altijd al eens een wandeling willen maken in het regenwoud van het Amazonegebied? Dankzij Google Maps is dat nu mogelijk. Je kunt een boottocht maken over de Rio Negro of de zijarmen van deze machtige rivier bezoeken. Als je liever te voet op pad bent kun je een wandeling maken in de gemeenschap Tumbira of zelfs een bospad onder het jungledak verkennen. Het is weer eens wat anders dan de grachtengordel of het Plein.

Google maakte de foto’s deels door de beroemde (en beruchte) Streetviewcamera te bevestigen op een fiets. Voor de boottochten werden fiets en camera samen over de Rio Negro gevaren. Het initiatief om het lokale landschap en de plaatselijke bevolking in beeld te brengen was een samenwerking tussen Google en de Amazonas Sustainable Foundation. In totaal werden meer dan 50.000 beelden aan elkaar geplakt om indrukwekkende panorama’s van het regenwoud te maken.

Als je zin hebt om de jungle te bezoeken, zoek je eerst ‘Lago Tumbira’. Sleep Pegman, het bekende Google Maps figuurtje, vanaf de zoomschaal de kaart op en je ziet waar je touristje kunt spelen. Meer zin in leeuwen zoeken? Je kunt ook op pad in het Krugerpark in Afrika. Zoek Skukuza maar eens op. Je moet dan overigens niet de hit ten zuiden van Nieuwegein hebben, maar die in Mpumalanga, Zuid-Afrika…

Geef een reactie