IT-aprilgrappen van 2012

Elk jaar buitelen de IT-bedrijven over elkaar heen om geslaagde 1 Aprilgrappen los te laten op het internet. Zo ook in 2012. Hieronder vind je een klein overzicht van een paar grappen die dit jaar zijn bedacht. Google vergast ons dit jaar op een hele batterij grappen. Wat te denken van een 8-bits variant van Google Maps? Volgens Google de eerste Nintendo NES-module die in bijna 18 jaar uitkomt. Met spraakondersteuning nog wel!

8-bits Google Maps

Een andere grap van de zoekmachinereus is de ‘Really Advanced Search’. Deze nieuwe zoekmodus maakt het niet alleen mogelijk om te zoeken naar pagina’s waar bepaalde woorden voorkomen. Nee, je kunt ook zoeken op ‘words almost, but not quite entirely unlike’ jouw zoekterm. Andere zoekopties gaan bijvoorbeeld van ‘rhyming slang’ en ‘subtext or innuendo’ tot ‘this exact word or phrase whose sum of unicode code points is mersenne prime’. Juist…

Google Really Advanced Search

Autonavigatiebedrijf TomTom meldt al ruim vóór 1 april dat hun navigatiestem van Darth Vader (bekend uit Star Wars) het geluksgevoel van baby’s vergroot met 68%.

Darth Vader maakt baby’s blijer

Andere grappen kwamen onder andere uit de koker van legendarisch programmeur en GNU-voorman Richard Stallman, die liet weten een kledinglijn voor slecht geklede nerds uit te gaan brengen. En beveiligingsexperts van F-Secure kwamen met het opzienbarende nieuws dat er USB-sticks met malware waren gevonden in het wrak van… de Titanic. Door een zero-day exploit zouden de stoommotoren van het schip ontregeld zijn geraakt.

Kledinglijn voor geeky programmeurs?

Titanic had problemen met malware?

Geef een reactie