Windows 8 Consumer Preview nu te downloaden

De Windows 8 bèta is per direct gratis te downloaden. Met de zogeheten ‘Consumer Preview’ levert Microsoft een ver ontwikkelde versie van zijn besturingsysteem, die in vergelijking met de Developer Preview veel meer features biedt. Ook de Windows Store heeft nu ook zijn deuren geopend en gebruikers kunnen meer dan 100 aanvullende gratis-apps voor de Windows 8 bèta downloaden.

Meer apps en games

Meteen na de installatie is er veel te verkennen in de bèta. De vooraf geïnstalleerde apps bevatten nu ook basis-apps zoals een mediaspeler, een adresboek, berichtencentrum, mailprogramma, agenda en fotoweergave. De Windows-dienst SkyDrive is nu ook geïntegreerd in de bèta een speelt een grotere rol dan ooit. Op de online harde schijf kun je nu niet alleen 25 GB aan bestanden opslaan, je persoonlijke instellingen van Windows 8 staan er nu ook op. Als je een ander toestel met Windows 8 aan je account koppelt, worden bureaubladachtergronden, geïnstalleerde apps en instellingen gesynchroniseerd.

Nieuwe kleuren voor het startscherm

Het uiterlijk van het startscherm kun je nu zelf aanpassen. In plaats van het groene tintje bepaal je een willekeurige kleur. Een eigen achtergrondafbeelding kun je echter niet instellen, dat kan alleen op het lockscherm. Alle apps op het Metro-startscherm kun je daarnaast rangschikken in groepjes waarbij je zelf een naam kunt kiezen. Voor meer overzicht zoom je uit en op die manier zie je ook de volgende tiles.

Zelf proberen

Wil je de Windows 8 Consumer Preview zelf uitproberen? Onder http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/iso vind je het ISO-bestand voor vijf verschillende talen. De directe link voor de Engelse 32-bits versie is http://tiny.cc/r5gb0, de product-key luidt DNJXJ-7XBW8-2378T-X22TX-BKG7J.

Geef een reactie